No sabràs el teu nom

Alzira, 2020, Editorial Bromera, col·lecció "L'eclèctica", 305. Premi Ciutat d'Alzira de novel·la, 2019.


No sabràs el teu nom


Qui vol tornar al Mas de les Òlibes, ara que fa anys que se’n van anar els darrers habitants amb l’esperança de trobar una vida millor a ciutat? Però algú hi torna. Un home a qui no coneix ningú. Pels carrers del poble, s’escolten encara les veus de dones com Carmeta, ressona la tristor infinita dels seus ulls quan va tornar d’aquella clínica on va tindre el fill i se’l van endur. Mort, li digueren. Ella no ho va creure, no ho va creure mai. Però ho va amagar sempre. Fins i tot a Daniel, el seu home, i a Balma, la filla que tingueren al cap d’un temps, la filla de qui va saber el nom i el rostre. La filla que, un dia també, es va preguntar què havia passat amb el seu germà.

Vols fer-ne un tast

Vés a la fitxa del llibre (Bromera.com)
RESSENYES
Manel Alonso, Diari Gran del Sobiranisme, 19 de febrer de 2020

Mireia Soler, Núvol, 20 de febrer de 2020

Lluís Llort, L'illa, març de 2020

Vicent Montesinos, Entre el Turia i el Ridaura, 14 de març de 2020

Josep Manuel Sanabdón, La Biblioteca de Ràdio Benicarló, 16 d'abril de 2020

Josep Manuel Sanabdon,
El Diari Online, 19 d'abril de 2020

Manel Pitarch, La llengua no té os, 23 d'abril de 2020

Biblioteca pública de Corbera, La llibreria recomana..., 4 de juliol de 2020

Toni Royo, La Veu dels Llibres, 8 d'agost de 2020

Joan Garí, Ara Llegim, 11 de setembre de 2020

Irene Zurrón, Caràcters, juny de 2021
"Vicent Usó és el novel·lista valencià més constant i perseverant. Un narrador de raça amb una gran capacitat de fabulació, al qual cap temàtica li fa por i que, a més, és capaç de desenvolupar-la amb tacte i valentia".
Manel Alonso

Amb No sabràs el teu nom, Vicent Usó no només ens aproxima a un dels temes més sòrdids de la nostra història recent, sinó que a més descriu magníficament el context en què això va ser possible, amb una estructura narrativa que fa que la lectura siga absolutament apassionant fins la darrera línia.
Josep Manuel Sanabdon

No sabràs el teu nom (...) arrossega intensament els lectors a dins de la historia i produeix l'efecte que la nostra ubicació natural és la lectura, mentre que la porció restant de quotidianitat és la part accessòria del dia, de la nit.
            Manel Pitarch

Vicent Usó ha enfrontat en aquest llibre un tema que ha eixit a la llum no fa massa anys, i que des de llavors ha fet estremir moltes consciències i trontollar més de quatre certeses (...) Una fita important més en la seua ja llarga trajectòria literària, que ha fet d'ell, de manera indiscutible, el millor i més conegut dels autors en la nostra llengua a les comarques de la vora del Millars. Llegiu No sabràs el teu nom, que no us en penedireu.
Antoni Royo
PIULADES
@AnnaVillalonga, 28 de març de 2020
Corpresa. Diverses veus, elegants i perfectament trobades reprodueixen des de la ficció, sense concessions, la xacra terrible del robatori de nadons. Des del Franquisme fins els anys 80: una xarxa macabra de poderosos, religiosos i laics. Esplèndida.
@vicentuso @bromera
@LaPepaCases, 4 d'abril de 2020
Emotiva i esguinçadora novel·la... Gràcies @vicentuso i @bromera
@anarayas, 26 de juliol de 2020
He llegit "No sabràs el teu nom", una excel·lent novel·la de @vicentuso sobre els robatoris de nadons. Està meravellosament escrita i és una història colpidora. Et deixa tocada pensar quantes dones com Carmeta varen patir la mateixa injustícia. @bromera
@nllcer, 28 de juliol de 2020
Hi ha llibres q m'arriben a l'ànima. No deixeu de llegir #Nosabràselteunom, però sobretot no deixem que tornen a passar fets com els q ací es descriuren. #lecturesdestiu @quèllegim
ENTREVISTES

Bel Carrasco, Arts, suplement de Cultura de El Mundo, 12 de febrer de 2020

Maria Josep Poquet, Gravetat Zero, À Punt Ràdio, 29 de febrer de 2020

Lluís Llort, El Punt Avui, 4 de març de 2020

Zequi Castellano, Tercera Persona del Singular, Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes, 17 a 22 de març

Daniel Martín, Diari Ara, 29 de març de 2020

De far a far, Ràdio Illa Formentera, 2 d'abril de 2020

Josep Manuel San Abdón, El Diari Online, 25 d'abril de 2020

"Com més potent és la realitat que vols explicar, més difícil resulta traslladar-la a la ficció sense que el lector tinga la sensació que està assistint a una recreació narrativa d'aquelles històries que ja coneix pels reportatges de premsa i els documentalsCom més potent és la realitat que vols explicar, més difícil resulta traslladar-la a la ficció sense que el lector tinga la sensació que està assistint a una recreació narrativa d’aquelles històries que ja coneix pels reportatges de premsa i els documentals".

Vicent Usó a Lluís Llort, El Punt Avui

"El silenci, la incertesa i una reflexió sobre la identitat són els temes sobre els quals pivota la novel·laCom més potent és la realitat que vols explicar, més difícil resulta traslladar-la a la ficció sense que el lector tinga la sensació que està assistint a una recreació narrativa d’aquelles històries que ja coneix pels reportatges de premsa i els documentals".

Vicent Usó a Daniel Martín, Diari Ara

Després de donar-li moltes voltes i de valorar moltes opcions, vaig veure que la clau de la novel·la hauria de residir en tres aspectes: la pluralitat de veus, la diversitat de formes d'expressio i la incorporació dels monòlegs interiors que són els que amalgamen la resta d'històries per a donar-los la unitat que necessitava el conjunt.

Vicent Usó a Josep Manuel San Abdón, El Diari Online

 

Tornar a la pàgina principal