Els inconvenients de la felicitat

València, 2006, Fundació Bromera, dins la col·lecció "Llegir en valencià"

"Els inconvenients de la felicitat" és una novel·la breu escrita a propòsit per a la campanya "Llegir en valencià", promoguda per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. La iniciativa va nàixer amb la pretensió d'acostar la literatura en català als lectors inhabituals a partir lectures breus, assequibles, ben presentades i de qualitat. Així, durant vuit dissabtes i diumenges dels mesos de maig, juny i juliol de 2006, els periòdics Levante i El Mundo oferiren als seus lectors, per un preu simbòlic d'un euro, un títol de la série, bé de la col·lecció per a adults, bé de la col·lecció infantil. "Els inconvenients de la felicitat" es lliurà el dia 15 de juliol de 2006 amb el periòdic Levante. 

L'obra narra una història d'amor senzilla, però tendra i intensa. La de Batiste, un home tímid, d'aquells que prefereixen no fer-se notar, i Mercé, una dona acostumada a suscitar l'atenció. La història d'un amor apassionat que, malgrat els contratemps, s'entesta a perseverar fins que les circumstàncies el tornen possible. Un relat concebut amb la pretensió de captivar el lector des de la primera ratlla i conduir-lo de la mà cap a un desenllaç imprevisible. Una obra, al capdavall, emparentada amb "L'herència del vent del sud" no sols perquè també transcorre a la Vila sinó fins i tot perquè en ella pren part algun vell personatge d'aquella novel·la que recreava la Postguerra a una ciutat del Mediterrani valencià.

Vols llegir-ne un fragment?

"Per a mi, escriure és un ofici, evidentment. I no sols perquè hi dedique moltes hores, sinó sobretot perquè m’ho plantege amb la màxima responsabilitat. I laveritat és que no em fie dels escriptors que parlen d’escriure com si fóra únicament un passatemps".

Vicent Usó a Cristina Garcia

N'HA PARLAT

"La trama està ben construïda, però encara està millor retratat l’escenari que l’envolta, així com els personatges que apareixen i que acaben sent imprescindibles perquè estiga tot ben lligat. En tot el relat no hi ha res de sobra ni reiteratiu, l’economia del text és brillant, no balafia ni un mot i tot està al servei de la narració".

Manel Alonso, Els papers de Can Perla

Manel Alonso, Els papers de Can Perla, 16 de gener de 2009

Última plana (Alícia), 14 de gener de 2014

Tornar a la pàgina principal