Tan oberta com sempre

Lleida, 1998; Pagès editors, col·lecció Lo Marraco, núm. 39. Premi de novel·la de gènere de la Universitat de Lleida, 1998

"Tan oberta com sempre" és una novel·la eròtica en la qual la intriga juga un paper fonamental. En ella, la passió sexual és el motor d'una acció que, de la mà d'una prosa àgil i dinàmica, atrapa el lector en la mateixa xarxa d'incògnites i misteri que amenaça d'engolir la protagonista.

La trama de "Tan oberta com sempre" gira al voltant d'una dona molt atractiva, l'Helena, per a qui la bellesa acaba significant una presó. Casada amb un executiu pròsper, l'Helena s'adona que el seu matrimoni ha esdevingut una luxosa i rutilant buidor. Intentarà fugir, però haurà de lluitar contra el seu espòs, que vol mantenir l'aparença a costa de tot, i també contra ella mateixa i contra les convencions. En el camí, al temps que va descobrint aspectes ocults de la seua identitat, anirà endinsant-se en la teranyina d'una tèrbola i inconfessable passió que l'abocarà a un desenllaç inesperat.

Vols llegir-ne un fragment?

"No crec en els gèneres, no tinc limitacions en els temes de les meues novel·les ni en el seu tractament. No crec que hi haja una novel·la eròtica, una altra d'històrica. He anat responent en cada moment a preguntes que la vida m'ha anat plantejant. Vaig començar escrivint amb el cor, després s'ha imposat la raó".

Vicent Usó a Amparo Panadero.

N'HAN PARLAT

"Generalment, una novel·la s'acomoda al patró eròtic quan la dilatació del temps real es concentra en la narració de les escenes libidinoses. Ara bé, la inequívoca adscripció eròtica de Tan oberta com sempre no ens ha de fer perdre de vista que la trama aplega elements d'una varietat de gèneres, incideix en qüestions col·laterals no exemptes d'interès i ens brinda un desenllaç certament inesperat i maquiavèl·lic".

Ernest Farrés

Ernest Farrés, Cultura, Avui, 28 de gener de 1999

Manel Alonso, Els papers de Can Perla, 26 de febrer de 2009

Tornar a la pàgina principal