BENVINGUTS AL WEB DE L'ASSOCIACIÓ CULTURAL

EL GUITARRÓ

Guanyadors Maig 2016
TERESA DUCH I JOSÉ BERNAT SANTACREU,
GUANYADORS DEL PREMI MAIG 2017

Teresa Duch, amb el relat “Les flors”, ha estat la guanyadora abosluta del premi Maig de narrativa breu, dotat amb 600 euros. José Bernat Santacreu, amb “Cristall romput”, ha quedat segon i s'endurà un premi de 300€.

L'acte de lliurament s'ha celebrat avui divendres, a les 19h, a la sala d'actes de la Caixa Rural. Els premis, amb 21 anys d'existència, els convoca l'Associació Cultural El Guitarró, de Vila-real, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística.

Guanyadors Maig 2016

El jurat ha estat integrat pel regidor Santi Cortells, el membre del Guitarró, Pasqual Broch, i l’escriptor Vicent Usó.

Enguany, els Premis Maig han tingut una significació especial perquè han homenatjat el difunt regidor Pasqual Batalla, “una peça clau en la consolidació del prestigi del certamen”, segons ha expressat el conductor de l'acte, i membre de l'organització, l'escriptor Vicent Usó.

Per aquesta raó, a partir de la pròxima edició, els premis passaran a denominar-se Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla.

L'acte ha servit també per presentar el llibre “Maig 2007-2016”, que recull les narracions guardonades en les edicions 11-20 del certamen.

Guanyadors Maig 2016

Per parlar-ne, han intervingut Dolors Pedrós, la directora d'Edicions 96, que ha dut a terme la publicació; i Enric Forner, el guanyador de l'edició anterior, que ha parlat en representació de la resta de guardonats, alguns dels quals també han assistit a l'acte.

Els parlaments del regidor de Normalització Lingüística i Tradicions, Santi Cortells, de l'alcalde, José Benlloch, i l'actuació de Miquel Gil han posat el punt i final al lliurament d'aquesta edició dels Premis Maig.

Clica ací, si vols llegir els contes

 Vols posar-te en contacte amb nosaltres?

premismaig@gmail.com

Bases dels premiS MAIG de Narrativa Breu 2017

RELACIÓ DE PREMIATS:

1997. “Solitud”. Gerard Paz. Guanyador.

1998. “M’hagués estimat més no fer-ho”. Jaume Palau. Guanyador.

 “Monòlits i especuladors”. Santiago Cabedo. Finalista.

1999. “La condemna”. Albert Garcia Elena. Guanyador.

2000. “El desmemoriat”. Pere Joan Martorell. Guanyador.

“Violeta”. Clara Gil. Finalista.

2001. “Un senyor amb armilla i corbata”. Carme Falguera. Guanyador.

 “Sacrifici”. Jordi Colonques. Finalista.

2002. “Àlvar i Jean / Finlàndia”. Dolors Jimeno. Guanyador.

 “Àvies sàvies”. Rosa Castelló. Finalista.

2003. “La vida dolça”. Vicent Almela. Guanyador.

 “L’olor de l’ombra”. Enric Forner. Finalista.

2004. “Mai no emprendrem el vol”. Enric Camps. Guanyador.

“De poenis inferni”. Clara Gil. Finalista.

2005. “Adiaforia”. Tana Marcé. Guanyador.

 “Maig”. Pere Duch. Finalista.

2006. “La senyora von Fisher”. Raquel Casas. Guanyador.

 “La jove i el mariner cubà”. Glòria Olivares. Finalista.

2007. “Fal·lus”. Santiago Díaz. Guanyador.

 “La Benvinguda”. Glòria Olivares. Finalista.

2008.  “L'amic”. Frederic Cuscó. Guanyador.

 “El cau de Belcebub”. Enric Camps. Finalista.

2009. “Memòria del bosc”. Sergi Gil. Guanyador.

 “Brams d'ase que pugen al cel”. Jaume Sesé. Finalista.

2010. “Dents!”. Joaquim Miracle. Guanyador.

 “Displicència”. Miquel Torres. Finalista.

2011. “La força de voluntat”. Jordi Portals. Guanyador.

 “El traductor literari”. Manel Bellmunt. Finalista.

2012. “Certificat”. Javier Morales. Guanyador.

 “Fang a les mans”. Agustí Masip. Finalista.

2013. “La molla”. Joanaina Font. Guanyadora.

 “Primavera”. Ximo Ramos. Finalista.

2014. “Una casa molt xula”. Manuel Roig. Guanyador.

 “La gran historia d’amor de Grete Waitz”. Roger Batalla. Finalista.

2015. “Le quattro stagioni”. Carme Caum. Guanyador.

 “L'ornitòleg”. Santiago Díaz i Cano. Finalista.

2016. “El poeta”. Joaquim F. Valls. Guanyador.

 “La veïna del primer tercera”. Rosa Pons. Finalista.

2017. “Les flors”. Teresa Duch. Guanyador.

 “Cristall romput”. José Bernat Santacreu. Finalista.

1.L’Associació Cultural EL GUITARRÓ, en col·laboració amb l'Associació Cultural El Pont - Cooperativa de Lletres i la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vila-real, convoca LA VINTIUNENA EDICIÓ dels premis MAIG de narrativa curta.

2.Podran optar al premi obres de PROSA NARRATIVA de creació estrictament literària, de TEMA LLIURE, escrites en CATALÀ, INÈDITES i que no hagen estat PREMIADES en altres certàmens.

3. L’extensió dels treballs no podrà ser inferior a 3.500 CARÀCTERS ni superior a 8.000, inclosos espais. La separació entre línies haurà de ser d'espai i mig.

4. Les obres aspirants s’hauran de remetre per correu electrònic a l’adreça premismaig@gmail.com seguint el procediment següent:

a) En l’apartat assumpte del correu electrònic es farà constar únicament la frase “Opta als premis Maig”.

b) En el cos del missatge es farà constar únicament com a text el TÍTOL de l’obra, sense cap més referència o identificació.

c) L’original que opte al premi s'adjuntarà a aquest missatge en format PDF. Només s’admetrà un treball per autor. Aquest document tindrà com a nom el mateix que conste com a títol de l’obra en el cos del missatge (apartat b).

d) En un altre document adjunt al mateix missatge, també en format PDF, es faran constar les referències que permeten identificar l’autor (nom, cognoms, adreça, codi postal, localitat, telèfon, correu electrònic i NIF). Aquest document tindrà com a nom la paraula PLICA seguida del títol de l’obra que s'ha fet constar al cos del missatge (apartat b).

e) L'incompliment d'algun d'aquests requisits serà motiu d'exclusió.

5. El termini d’admissió d’obres aspirants finalitzarà el 30 D’ABRIL DE 2017.

6. S’estableixen DOS PREMIS. Un primer amb una dotació econòmica de 600 EUROS per al guanyador absolut i un segon de 300 EUROS, tots dos patrocinats per la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vila-real. Els imports esmentats són bruts, a expenses de les retencions fiscals legalment estipulades.

7. La deliberació del Jurat es realitzarà de la manera següent: el Jurat triarà un grup de finalistes amb qualitat suficient per a optar al premi. En votacions successives, i per eliminació, s’escollirà el guanyador. Si entre el grup de finalistes hi ha cap treball d’un autor o autora natural o resident a les comarques de Castelló se li concedirà el segon premi. Si no n’hi ha cap, s’atorgarà a l’obra classificada en segon lloc, sense tenir en compte la seua procedència. En cap cas, tots dos premis podran atorgar-se a la mateixa persona.

8. Als efectes, únicament, de determinar el guanyador del segon premi, i amb posterioritat a la declaració de finalistes, el jurat consultarà les PLIQUES necessàries, d’entre els treballs finalistes, per a determinar quin és el primer treball classificat amb procedència de les comarques de Castelló.

9. Els treballs premiats PODRAN SER PUBLICATS de la forma que l’entitat convocant considere oportuna i, en tot cas, en la pàgina web d’aquesta (www.vila-real.com/guitarro). Amb el temps, l’entitat convocant podrà decidir-ne també la publicació, d’un o més treballs premiats, en un volum conjunt o de la manera que considere més adequada.

10. El veredicte del jurat serà INAPEL·LABLE i es farà públic al MES DE MAIG en un acte al llarg del qual es lliurarà també el premi. SERÀ OBLIGATÒRIA LA PRESÈNCIA de cadascun dels autors o autores guardonats, i s’entendrà, si algun d’ells no hi assisteix, que renuncia al premi. Els premis no podran ser compartits ni tampoc s’admetrà la concessió d’accèssits. Una vegada lliurat el premi, tots els missatges, així com els adjunts, seran esborrats.

11. L’entitat convocant es reserva tots els drets sobre els treballs guardonats i els premis seran atorgats en concepte de DRETS D'AUTOR. Els autors o les autores conservaran la propietat intel·lectual de l’obra guardonada.

12. L’entitat convocant podrà requerir dels guanyadors la DOCUMENTACIÓ NECESSÀRIA per tal d’acreditar que la seua participació s’ajusta a les bases.

13. L’entitat convocant NO S'OBLIGA a mantenir correspondència de cap mena amb els concursants.

14. El sol fet de concórrer a aquests premis implica la TOTAL ACCEPTACIÓ de les bases.


Perifèric Edicions va publicar en 2006 el llibre "MAIG. Deu anys de contes", que recull les narracions guanyadores i finalistes de les 10 primeres edicions.
Guanyadors Maig 2016
Edicions 96 ha publicat en 2017 el llibre "PREMIS MAIG, 2007-2016", que recull les narracions guanyadores i finalistes de les edicions XI a XX.

 


ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ: DESEMBRE DE 2017